Kinderen en volwassenen krijgen vandaag de dag in onze drukke en hectische maatschappij veel prikkels te verwerken. Ze ervaren veel druk en stress. Gevolgen hiervan zijn dat veel kinderen vandaag de dag verschillende klachten ervaren: fysieke klachten ( hoofdpijn, buikpijn,...), emotionele problemen, gedragsproblemen, leerproblemen, slaapproblemen,...

Iedereen heeft tijd en ruimte nodig om tot rust te komen en zich opnieuw op te laden. Iedereen laat zich graag eens verwennen. Dus waarom geen kindermassage voor jouw kind? Zo leren ze al op jonge leeftijd hoe belangrijk zelfzorg is.

Voordelen van massage:

Massage is heel waardevol voor de groei en de ontwikkeling van je kind. Voor een gezonde ontwikkeling is lichamelijk contact trouwens onmisbaar. Een liefdevol, positief huidcontact is niet alleen belangrijk voor het lichaamsbewustzijn maar ook voor het zelfbewustzijn.

Massage maakt kinderen minder kwetsbaar. Het immuunsysteem versterkt, stress neemt af en er treedt diepe ontspanning op. Op die manier heeft massage ook een positieve invloed op onze geestelijke en lichamelijke weerstand.
Massage brengt kinderen fysiek, emotioneel en mentaal beter in balans.

De massage is heel effectief wanneer kinderen op psychologisch niveau minder functioneren zoals:

 • moeilijk contact kunnen maken met andere kinderen
 • weinig zelfvertrouwen hebben
 • agressief gedrag vertonen
 • onrustig gedrag vertonen
 • zich moeilijk kunnen concentreren
 • faalangst hebben

Op fysiek niveau kan het een positief effect hebben op

 • de bloedsomloop
 • de spijsvertering en het immuunsysteem
 • het zenuwstelsel
 • buikklachten zoals obstipatie of diarree
 • slaapproblemen…


Door bewuste aandacht en liefdevolle aanrakingen wordt het hormoon oxytocine aan gemaakt. Dus zowel bij een knuffel, een liefdevolle omhelzing, een gemeende handdruk als een ontspannende massage. Stresshormonen worden sneller afgebroken. Het hormoon zorgt voor heling, een betere weerstand, ontspanning en verbondenheid.

Kindermassage is heel geschikt voor kinderen die hooggevoelig zijn, maar ook voor kinderen met ADHD, ASS, hoogbegaafdheid,... Maar natuurlijk heeft iedereen baat bij een massage!

Ontspannende kindermassage

Een kindermassage is een kindvriendelijke vorm van massage waarbij uw kind zelf kiest voor een massage op de kledij of op de huid, met of zonder olie. Kinderen die liever geen direct contact ervaren, worden gemasseerd met massagerollers, balletjes, ....

Uw kind maakt zelf de keuze uit een hoofd-, rug-, hand- of voetmassage. Voor de voetmassage starten we met een ontspannend voetbad met een zelfgekozen 100% natuurlijk essentiële olie.

Interactie met uw kind zorgt ervoor dat hij of zij volledig op z’n gemak is. Het kan zijn dat na een massage gevoelens loskomen waardoor het kind gaat huilen, boos wordt, verdrietig is maar ook veel positieve gevoelens kunnen ontstaan. Na de sessie is er nog ruimte voor een gesprek of een creatieve verwerking.

Een sessie duurt ongeveer 40 tot 45 minuten.

Onderlinge kindermassage en aanraakspel

Bij onderlinge kindermassage ‘masseren’ kinderen elkaar op een veilige en speelse wijze. Hierdoor ontstaat er een grotere vorm van vertrouwen en veiligheid in een groep, waardoor pestgedrag en onrust in de groep teruggedrongen kunnen worden.

Onderlinge kindermassage kan op een preventieve en helende manier gebruikt worden. Alle kinderen hebben er baat bij!

Kinderen leren om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Ze leren enerzijds hun grenzen aangeven en anderzijds de grenzen van anderen respecteren.

Deze vorm van massage komt regelmatig voor tijdens mijn yogalesjes, ontspanningsmomenten, workshops, ...

Ouder - kindmassage

Kinderen vinden het heerlijk om gemasseerd te worden!

Door een kind te masseren vervul je een van de eerste levensbehoeftes, namelijk liefdevolle aanraking. Daarom is een kind masseren erg efficiënt tegen stress, onrust en hyperactiviteit en het stimuleert hun zelfvertrouwen.
Kindermassage is een fantastische manier voor jouw en je kind om tot rust te komen en te genieten van een ouder-kindmomentje en het komt de relatie met je kind te goede.

Je kind kan zichzelf beter leren kennen én vooral zal zich weer thuis voelen in zijn lichaam. Massage brengt kinderen fysiek, emotioneel en mentaal beter in balans. En je maakt op een fijne manier verbinding met je kind.

Tijdens een sessie samen met je kind leer je hoe je jouw kind op een speelse en liefdevolle manier kan verwennen. Zo leer je jouw kind om via massage spanning af te voeren.

En wie weet, misschien worden de rollen wel omgedraaid en krijg jij wel een eens een massage van je kind!

Tienermassage

Ook tieners kunnen erg genieten van een massage. Zij gaan door een heel woelige periode in hun leven. Hierbij kan een massage hen wat rust brengen. Ook op fysiek en hormonaal vlak kan massage zorgen voor meer evenwicht.

Kijk ook zeker even bij Healing. Ook dit zijn hele zachte behandelingen voor kinderen die hen kunnen ondersteunen bij veel thema's van het leven.

Schrijf je in op mijn

Nieuwsbrief