Ook ouders hebben wel eens een beetje hulp nodig om de dingen op een andere manier te bekijken. Hierbij gaan we samen op pad.

Praten met elkaar

Een (hoog)sensitief kind? Misschien ben jij ook wel een (hoog)sensitieve ouder?
Wat werkt en wat juist niet?
Ga samen op zoek. Praat als ouders met elkaar, maar ook met je kind, want het is voor iedereen anders.

En dat is zo mooi aan mijn job als coach! Tijdens een traject gaan de ouders (al dan niet zelf HSP), in gesprek met hun kind. Of gaat het kind in gesprek met de ouders. Ze leren met elkaar communiceren op een respectvolle manier. Ieders mening telt.
De kinderen leren, dat ouders hun pas een beetje kunnen leren begrijpen, wanneer ze vertellen waar ze mee worstelen.

Het is een zoektocht, niet alleen voor het kind dat in begeleiding komt, maar voor het hele gezin.

Vraag jij als ouder wel eens hoe jouw kind zich echt voelt? Wat zit er echt achter die boze bui van jouw zoon of dochter? Angst, verdriet, ...
Weten jouw gezinsleden wat er bij jou speelt wanneer je geen drukte kan verdragen? Ligt het aan hen, of heeft het te maken met een opstapeling van prikkels van die dag?
Wanneer je hierover niet communiceert, vult ieder zijn eigen waarheid in. Dit kan zorgen voor frustratie en misverstanden.

Verbinding ouder - kind

Door onze drukke agenda’s vergeten we regelmatig dat het ook belangrijk is om verbinding te maken met de personen binnen het gezin. Er worden tips gegeven om samen activiteiten te doen met je kinderen waardoor je terug meer in verbinding staat. Dit kunnen hele kleine, maar wel heel dankbare dingen zijn.

Er is ook een sessie ouder – kind mogelijk indien u dit wenst.

Dit zijn sessies van een uur en we gaan op een speelse en creatieve manier aan de slag.

Opvoedtips

Soms zie je door het bos de bomen niet meer en kan je als ouder wat hulp gebruiken bij de opvoeding. We gaan samen op zoek naar wat voor u en uw kind werkt.

Begin alvast met te denken hoe het zou zijn wanneer alles vlotter zou verlopen. Dat is al de eerste stap in de goede richting.

Je kan een een gratis kennismakingsgesprek van een half uur boeken zodat u kan voelen en horen of ik iets voor u kan beteken.

Daarna is er altijd een intakegesprek met beide ouders zonder jullie kind, aangezien we samen op weg gaan. Jouw kind kan dit niet alleen en heeft alle steun nodig van thuis. Jouw kind is hier niet aanwezig zodat we open en vrij kunnen praten over wat er speelt.

Intakegesprek

95 euro voor 90 min.

Graag meer info of een afspraak maken?


Schrijf je in op mijn

Nieuwsbrief